Thuisbatterij kopen – Zelf uw stroom opslaan

Uw eigen thuisbatterij kopen? Er is steeds meer interesse in thuisbatterijen. Met een eigen thuisbatterij heeft u de mogelijkheid om uw eigen opgewekte stroom op te slaan en op een later tijdstip te gebruiken, zo kunt u ook gebruik maken van de door u opgewekte zonne-energie op het moment dat de zon niet schijnt.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is eigenlijk een moderne lithium-ion batterij. Deze batterij is onderdeel van uw zonnepanelen systeem. Samen met uw zonnepanelen en uw omvormer vormt de batterij uw complete systeem. De thuisbatterij slaat de zonne-energie die niet gebruikt wordt op in de batterij om op een ander tijdstip te gebruiken.

Met een eigen thuisbatterij heeft u een reserve aan stroom in uw eigen woning, deze kan u op ieder moment wanneer dit nodig is gebruiken. Bijvoorbeeld op momenten dat de zon niet schijnt, op momenten dat de stroom duur is, op momenten dat de zonnepanelen alleen niet genoeg opbrengen en zelfs als het stroom netwerk eruit ligt.

Thuisbatterij zonnepanelen

De thuisbatterij is de volgende stap in het duurzaam omgaan met stroom. Als uw zonnepanelen meer opbrengen dan u zelf verbruikt dan krijg je hier nu nog een vergoeding voor. Ofwel salderen van uw stroom. Per 2025 zal deze regeling wordt afgebouwd, dit betekent dat je vanaf dit moment eigenlijk waardevolle stroom ‘weggooit’. U wekt deze stroom wel op maar kan deze zelf niet gebruiken.

Wanneer je zonnepanelen niet voldoende opleveren op het moment dat er stroom verbruikt wordt zal het tekort worden aangevuld met de energie in de thuisbatterij. Dit betekent dat u ook niet meer hoeft te betalen voor dure stroom. Als u uw batterij en zonnepanelen combineert met een home manager profiteert u van het meest efficiënte energiemanagement.

Met een thuisbatterij profiteert u altijd van de meest kosten efficiënte energiebron, hiermee kunt u uw energiekosten zo goedkoop mogelijk krijgen.

Kosten thuisbatterij

De kosten van een thuisbatterij variëren tussen de €3500 en de €10.000, dit is enkel voor de aanschaf van de batterij. De installatie kosten zijn afhankelijk van waar de batterij geplaatst wordt, welke zonnepanelen u heeft en hoe de huidige installatie eruit ziet.

Het aanschaffen van een eigen thuis accu is op dit moment nog redelijk duur. Toch spaart u al snel €100,00 uit. Op het moment dat uw zonnepanelen veel meer opbrengen dan u zelf verbruikt kan het interessant zijn om een eigen batterij aan te schaffen.

Terugverdientijd thuisbatterij

Op basis van een gemiddelde situatie is de terugverdientijd van een thuisbatterij 10 jaar. De terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van uw verbruik, de capaciteit van de batterij en de prijs van de thuisaccu. We leggen je graag meer uit over hoe de terugverdientijd van een thuisaccu berekend wordt.

Leef van uw eigen stroom met een eigen thuisbatterij

Met een eigen thuisbatterij bent u één stap verder naar zelfvoorzienend zijn. Of u nu volledig van uw eigen stroom wil leven, niet meer afhankelijk wilt zijn van de energiemaatschappij of wil toewerken naar duurzame stroom. Wat u reden ook is de thuisbatterij maakt het voor u mogelijk. We helpen u graag met bereken hoeveel opslagcapaciteit uw thuisbatterij nodig heeft om in uw wensen te voorzien. Vergelijk onze thuisbatterijen. 

Vragen over de thuisbatterij

Bent u op zoek naar meer informatie over de thuisbatterij of heeft u een specifieke vraag. We hebben de belangrijkste en meest gestelde vragen beantwoord. Wellicht hebben we het antwoord op uw vragen. Raadpleeg onze veelgestelde vragen.

Bestel een thuisbatterij bij ABC zonnepanelen

ABC Zonnepanelen is expert op het gebied van zonnepanelen, laadpalen en groene stroom. Het betaalbaar maken van duurzaamheid is onze misse. We helpen u graag met uw reis naar duurzaamheid. Heeft u interesse in een thuisbatterij? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Onze ervaren installateurs staan klaar om uw nieuwe thuisbatterij te komen installeren bij uw woning of uw bedrijf.

Geld besparen op uw energierekening
Milieuvriendelijke energie opwekking
Meerwaarde voor uw woning

De beste zonnepanelen bij ABC Zonnepanelen

ABC zonnepanelen is leverancier en partner van de beste merken voor zonnepanelen. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Wij zijn erkend installateur van alle merken die we verkopen.

ABC Zonnepanelen scoort een 4,7 uit 5 op basis van 33 beoordelingen!