overig

Wat betekent het einde van de salderingsregeling voor zonnepanelen?

Er is de afgelopen jaren bij duurzame energie één factor geweest die veel huishoudens heeft gestimuleerd om voor zonne-energie te kiezen: de salderingsregeling. Door nieuwe ontwikkelingen komt er echter een einde aan deze regeling, wat mogelijk gevolgen heeft voor de energierekening van huiseigenaren met zonnepanelen.

Wat is salderen?

Wanneer u met uw zonnepanelen meer stroom opwerkt dan verbruikt kunt u deze stroom terug leveren aan het openbare stroomnet. Het aantal kWh stroom dat u opwekt mag u aftrekken van het aantal kWh dat u verbruikt. Dit heet salderen.

Salderingsregeling stopt per 1 januari 2027

Door het nieuwe kabinet, dat bestaat uit een coalitie van PVV, NSC, VVD en BBB, is besloten om de regeling voor energiebesparing per 1 januari 2027 te schrappen. Dit nieuws klinkt als een verrassing, zeker gezien het eerdere bezwaar van de Eerste Kamer tegen het schrappen van de regeling.

Dankzij de salderingsregeling konden eigenaren van zonnepanelen de energie die ze opwekten en terug leverde aan het net, compenseren met hun eigen verbruik. Dit resulteerde in aanzienlijke besparingen op de energierekening. Met het verdwijnen van deze regeling kunnen huiseigenaren vanaf 2027 te maken krijgen met hogere energiekosten.

Het is belangrijk om te begrijpen wat dit betekent voor u als huiseigenaar met zonnepanelen en om alternatieven te bekijken om de overgang naar hernieuwbare energie te ondersteunen (DPG Media Privacy Gate, z.d.).

De toekomst: zonnepanelen efficiënt gebruiken met de thuisbatterij

Als de salderingsregeling wordt afgeschaft, ontvangt u als eigenaar van zonnepanelen geen vergoeding meer voor de opgewekte energie die u terug levert aan het net, maar betaalt u om uw niet-gebruikte energie terug te leveren. Bij ABC Zonnepanelen hebben wij dé oplossing voor u, zodat u uw zelf opgewekte energie niet hoeft terug te leveren. Deze oplossing is de thuisbatterij! Een thuisbatterij slaat de opgewekte energie van zonnepanelen op. Op momenten dat er meer stroom wordt opgewekt dan verbruikt, wordt deze opgeslagen in de thuisbatterij. De opgeslagen stroom gebruikt u wanneer er meer stroom wordt verbruikt dan op dat moment wordt opgewekt. Zo hoeft u pas stroom van het elektriciteitsnetwerk te halen als de accu leeg is. Deze thuisbatterij zorgt ervoor dat u uw zelf opgewekte energie altijd op voorraad houdt in een thuisbatterij, uw eigen energie-opslagschat!

Benieuwd welke thuisbatterijen in ons assortiment worden aangeboden? Bekijk ons assortiment thuisbatterijen of bekijk onze interessante blog ‘‘Ontdek de perfecte thuisbatterij voor uw energiebehoefte.’’

Slimme energie met ABC zonnepanelen

Wilt u ook optimaal gebruik maken van uw eigen stroom? Vraag nu een offerte aan.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over de salderingsregeling of thuisbatterijen? Neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt ons bereiken op 0115-729 998 of info@abczonnepanelen.nl.

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van de nodige informatie te voorzien.