overig

Kan ik geld lenen voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is één van de maatregelen die u kunt nemen om uw woning duurzamer te maken. Dat steeds meer huiseigenaren ervoor kiezen om dit te doen, is duidelijk te zien aan het straatbeeld: op veel daken ziet u de bekende blauwe of zwarte panelen liggen. Maar hoe worden deze gefinancierd?

Uw zonnepanelen financieren

Met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening en als het meezit, kunt u zelfs verdienen aan de zonnepanelen op uw dak. Bovendien levert het opwekken van uw eigen groene stroom een belangrijke bijdrage aan een beter milieu. Het is daarom helemaal niet zo verwonderlijk dat het laten plaatsen van zonnepanelen steeds meer gebeurt. Het is een grote investering die soms kan afschrikken. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden voor wie zonnepanelen wil, maar geen of weinig eigen geld heeft. De financiering kan op verschillende manieren geregeld worden zoals bijvoorbeeld door:

  • Subsidie
  • Hogere hypotheek
  • Extra hypotheek
  • Energiebespaarlening
  • Duurzaamheidslening

Subsidie voor uw zonnepanelen

Als u als huiseigenaar zonnepanelen aanschaft, kunt u de btw terugvragen van de Belastingdienst. Ook geven sommige gemeentes en provincies subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak. Of u hier ook voor in aanmerking komt, kunt u zien op energiesubsidiewijzer.

ABC Zonnepanelen adviseert u graag

Het financieren van zonnepanelen kan op verschillende manieren worden gedaan. Weet u niet goed welke manier het beste bij u past? Laat u adviseren door ABC Zonnepanelen. Wij helpen u graag om het meeste uit uw investering te halen. Neem contact met ons op: wij van ABC Zonnepanelen staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om passend advies te geven.