overig

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij

Berekening terugverdientijd thuisbatterij

Onze experts hebben een berekening gemaakt voor de terugverdientijd van uw thuisbatterij en zien dat deze investering loont. Uitgaande onze berekeningen heeft u uw thuisbatterij al terugverdiend binnen 7 jaar! Wanneer u een een thuisbatterij aanschaft kunt u uw jaarlijkse verbruik vanuit zonnepanelen ophogen tot wel 70%! Hiermee bespaart u op jaarbasis zo'n €1120 euro op uw stroomkosten. Op basis van deze besparing heeft u al binnen 6 jaar uw investering terugverdiend. 

 

De terugverdientijd onder de loep

De terugverdientijd van een thuisbatterij is een belangrijke factor bij het maken van uw beslissing. Gemiddeld genomen spreken we over een periode van ongeveer 10 jaar voordat u de initiële investering hebt terugverdiend. Maar laten we eens dieper ingaan op de variabelen die deze termijn beïnvloeden:

Jaarlijks energieverbruik: Het begint allemaal met het begrijpen van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Door dit te kennen, kunnen we de perfecte capaciteit van de thuisbatterij voor uw behoeften bepalen.

Opslagcapaciteit thuisbatterij: De grootte van de batterij is direct gerelateerd aan de aanschafprijs. Hier geldt: hoe groter de capaciteit, hoe hoger de initiële investering, maar ook hoe groter de potentiële besparing.

Prijs van de accu: De kosten van de thuisbatterij zijn een cruciale factor bij het bepalen van de terugverdientijd. Bedenk dat dit een investering is in de toekomst van zowel uw huishouden als de planeet.

Opbrengst van zonnepanelen: Als u zonnepanelen hebt, is de opbrengst ervan een essentieel element. Hoe meer energie ze opwekken, hoe groter de behoefte aan opslagcapaciteit van uw thuisbatterij.

Verbruikspatroon: Uw unieke verbruikspatroon speelt ook een rol. Wanneer verbruikt u het meest en wanneer het minst? Dit bepaalt mede de benodigde capaciteit van de batterij en dus de terugverdientijd.

Energiecontract: En laten we uw energiecontract niet vergeten. Een hoger energietarief betekent een grotere potentiële besparing met een thuisbatterij.

Consumenten met een dynamisch energiecontract hebben extra mogelijkheid gekregen om geld te verdienen met hun thuisbatterij. daardoor kan de terugverdientijd dalen naar vier tot zes jaar. De eerste generatie thuisbatterijen was vooral ontworpen om de zonnestroom die je op je dak opwekt, op te slaan. Maar de nieuwere versie, de tweede generatie, is veel slimmer. Deze batterijen worden aangestuurd door geavanceerde software en algoritmes. Hierdoor kunnen ze zelfstandig handelen op de elektriciteitsmarkt EPEX (European Power Exchange). Dat wil zeggen, als je een dynamisch energiecontract hebt.

Op de EPEX-markt varieert de prijs van elektriciteit per uur. Door de batterij op te laden wanneer de prijzen laag zijn en te ontladen wanneer ze hoog zijn, kun je geld verdienen. Het mooie is dat dit allemaal automatisch gebeurt (Oerlemans, 2024).

Bekijk ‘‘Wat is een dynamisch energiecontract’’ of neem contact met ons op via telefoon of e-mail voor meer informatie.

Investeer in een duurzame toekomst

Met een thuisbatterij bent u niet alleen klaar voor de toekomst, maar draagt u ook actief bij aan een duurzamere wereld. Profiteer vandaag nog van lagere energiekosten, verminder uw ecologische voetafdruk en maak deel uit van de groene revolutie. Doe mee en investeer in een thuisbatterij - voor een betere morgen, voor u en de komende generaties.

Persoonlijk advies, maximaal voordeel

Wilt u geen tijd verspillen met giswerk? Vraag dan vandaag nog een thuisbatterij offerte aan bij ABC Zonnepanelen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om uw specifieke situatie te analyseren en u te voorzien van een nauwkeurige berekening van de terugverdientijd. Zo kunt u met vertrouwen investeren in een schonere, voordeligere toekomst.

Vraag nu een offerte aan of stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.