overig

Maakt een thuisbatterij mij onafhankelijk van het energienet?

Een wens van veel mensen…, maar nee momenteel is het nog niet mogelijk om met zonnepanelen en een thuisaccu volledig onafhankelijk te worden van het elektriciteitsnetwerk. Met zonnepanelen en een thuisbatterij  wordt je wel zelfvoorzienender en minder afhankelijk van het energienet. Een mooi begin! De opgewekte stroom wordt overdag opgeslagen en vaak 's avonds en ‘s nachts gebruikt. Hoe groter de capaciteit van je thuisbatterij, hoe onafhankelijker je bent van het energienet en hoe lager je energierekening. 

Momenteel is het in Nederland nog niet mogelijk om helemaal onafhankelijk te worden van het elektriciteitsnetwerk, daarvoor is de capaciteit van de thuisaccu's nog te klein. We geven je graag een rekenvoorbeeld:

Volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek verbruiken Nederlandse huishoudens gemiddeld 2,5 tot 5 MWH (Megawattuur) per jaar. Dit komt neer op een verbruik van 2500 tot 5000 kWH (Kilowattuur) per jaar. Een Enphase Encharge 3T thuisaccu heet een opslagcapaciteit van 3,5 kWh. Uitgaande van het hoogste gebruik van 5000 Kilowatuur en 365 dagen per jaar komt dit neer op een gemiddelde van 13,7 Kilowatuur per dag. Ook al gebruik je niet elke dag evenveel stroom en wek je bepaalde periodes meer stroom op dan andere, dan is de opslagcapaciteit nog niet voldoende om volledig zelfvoorzienend te zijn. 

Deels onafhankelijk worden van het energienet? Vraag een offerte voor je thuisbatterij aan bij ABC Zonnepanelen

Je eigen opgewekte stroom opwekken en opslaan voor later gebruik? Kies voor zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. Vraag nu een offerte aan of stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.