overig

Thuisbatterij: Thuis stroom opslaan met uw eigen opslag

De thuisbatterij, stap in de toekomst van zonnepanelen en sla thuis uw eigen stroom op om te gebruiken wanneer u het nodig heeft. Met een thuisbatterij haalt u meer uit uw zonnepanelen installatie, zo kunt u ook gebruik maken van uw eigen opgewekte zonne-energie als de zon niet schijnt.
 

  • Altijd profiteren van uw eigen stroom.
  • Toekomstgericht investeren in uw stroomvoorziening.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is eigenlijk een moderne lithium-ion batterij. Deze batterij is onderdeel van uw zonnepanelen systeem. Samen met uw zonnepanelen en uw omvormer vormt de batterij uw complete systeem. De thuisbatterij slaat de zonne-energie die niet gebruikt wordt op in de batterij om op een ander tijdstip te gebruiken.

Met een eigen thuisbatterij heeft u een reserve aan stroom in uw eigen woning, deze kan u op ieder moment wanneer dit nodig is gebruiken. Bijvoorbeeld op momenten dat de zon niet schijnt, op momenten dat de stroom duur is, op momenten dat de zonnepanelen alleen niet genoeg opbrengen en zelfs als het stroom netwerk eruit ligt.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Is de thuisbatterij de toekomst van zonnepanelen?

De thuisbatterij is één van de nieuwste ontwikkelingen op de energiemarkt. Bij ABC Zonnepanelen zien we dit ook als de logische volgende stap voor (het uitbreiden van) zonnepanelen.

Met uw bestaande zonnepanelen wekt u overdag stroom op, terwijl u over het algemeen de meeste stroom ’s avonds gebruikt. De stroom die u niet kunt opmaken overdag, deze levert u terug aan het stroomnetwerk. Zonde van de opgewekte stroom! Met een thuisbatterij kunt u deze gebruiken wanneer u deze nodig heeft.
 

  • Meer profiteren van uw zonnepanelen.
  • Minder afhankelijk van uw leverancier.
  • Slim gebruik maken van prijsschommelingen op de markt.

 

Is de thuisbatterij de toekomst van zonnepanelen?

De voordelen op een rij

De belangrijkste voordelen van uw thuisbatterij op een rij. 

Meer profiteren van uw zonnepanelen

Niet terug leveren, maar zelf gebruiken. Met een thuisbatterij kan het makkelijk. Als de zon schijnt wekt u het meeste stroom op, maar 's avonds wordt de meeste stroom verbruikt. Met een thuisbatterij kunt u dus ook na uw werk uw elektrische auto opladen met uw eigen stroom. En zoals u weet, uw eigen stroom is de goedkoopste stroom.

Minder afhankelijk van uw leverancier

Wisselende energieprijzen? Hier hoeft u zich minder zorgen over te maken met uw eigen batterij, u profiteert namelijk van eigen stroom. Zo kan het aanschaffen van een thuisbatterij u helpen om zelfvoorzienend te leven.

Slim gebruik maken van uw systeem

Geld verdienen met een thuisbatterij? Het kan. Zo kunt u stroom terug verkopen als de prijzen hoog zijn en opslaan wanneer de prijzen lager zijn. Het meest profiteert u van uw systeem als deze compleet is. Met de Home Manager maakt u het meest efficiënt gebruik van uw stroomvoorziening.

De voordelen op een rij

Wanneer is een thuisbatterij interessant?

Wanneer een thuisbatterij interessant is? Dat is natuurlijk afhankelijk van vele factoren, toch zien wij mogelijkheden. Zeker wanneer u al een bestaande zonnepanelen installatie heeft is een thuisbatterij een logische volgende stap.

Door samen te kijken naar uw opbrengst en verbruik kunnen we voor u een inschatting maken.

Terugverdientijd thuisbatterij

Op basis van de jaarlijkse besparing die u verkrijgt vanuit een thuisbatterij geloven wij dat u al binnen 6 jaar uw investering kan terugverdienen. Uitgaande van een investering van €7000 voor uw eigen thuisbatterij en een jaarlijkse besparing op uw energiekosten van €1120. Onze berekening zien?

Wanneer is een thuisbatterij interessant?

Interesse? Bekijk ons aanbod.

Is een thuisbatterij iets voor jou? Bekijk ons aanbod thuisbatterijen en vergelijk de merken die we aanbieden. Kiest u voor een systeem van SMA of van Enphase. We vertellen u graag meer over onze producten en de kwaliteiten ervan. Bekijk de productpagina en download gemakkelijk de factsheet.

Vragen over de thuisbatterij?

Heeft u meer vragen over de thuisbatterij? Lees dan onze veelgestelde vragen en krijg antwoord op alle vragen die u heeft over de thuisbatterij. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u altijd contact opnemen, onze experts staan voor je klaar.

Duurzaamheid betaalbaar maken

ABC Zonnepanelen heeft als missie het betaalbaar maken van groene stroom. Iedereen die wil investeren in groene stroom moet hier de kans voor krijgen. Wat u reden ook is, ABC Zonnepanelen staat voor u klaar. Met kwalitatief hoogwaardige producten, advies en meer.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Een offerte aanvragen kost niets. Vraag vrijblijvend uw offerte aan voor een thuisbatterij en ontdek uw mogelijkheden.

Duurzaamheid betaalbaar maken
Geld besparen op uw energierekening
Milieuvriendelijke energie opwekking
Meerwaarde voor uw woning

De beste zonnepanelen bij ABC Zonnepanelen

ABC zonnepanelen is leverancier en partner van de beste merken voor zonnepanelen. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Wij zijn erkend installateur van alle merken die we verkopen.

ABC Zonnepanelen scoort een 4,7 uit 5 op basis van 33 beoordelingen!