overig

Wat is het verschil tussen een zonnecollector en een zonnepaneel?

Een zonnecollector en een zonnepaneel zijn beide technologieën die zonne-energie gebruiken, maar ze hebben verschillende functies en toepassingen:

Wat is een zonnepaneel?

Bij een zonnepaneel wordt het zonlicht omgezet in elektrische stroom. Deze stroom kunt u gebruiken als elektriciteit voor uw huishoudelijke apparaten. De energie die opgevangen wordt, wordt omgezet tot bruikbare energie voor in de woning.

Wat is een zonnecollector?

In een zonnecollector wordt warmte opgewekt en getransporteerd naar een opslagvat met water voor sanitair gebruik en/of verwarming. De zonnecollectoren worden op het dak geplaatst en zijn aangesloten op een buizenstelsel waar een speciaal antivries vloeistof doorheen loopt. De vloeistof wordt verwarmd en doorgeleid naar de zonneboiler. Deze warmt het leidingwater op.

Het verschil tussen een paneel en de zonnecollector

Zonnecollectoren zijn niet hetzelfde als een zonnepaneel. Zonnepanelen zetten, zoals boven genoemd, zonlicht om in stroom. Zonnecollectoren zitten gekoppeld aan een zonneboiler en zetten de warmte van zonlicht om in warm water. Hierdoor is het uitermate geschikt voor uw sanitaire voorzieningen. Wilt u iets doen met zonne-energie en bent u aan het kiezen tussen een zonnepaneel of zonnecollector? Wij raden aan om goed na te denken wat voor doel u hebt met de zonne-energie. Maak op basis van dit doel de keuze of u voor een zonnepaneel of zonnecollector gaat. 

Voor zonnepanelen naar ABC Zonnepanelen

Mocht u uiteindelijk kiezen voor zonnepanelen, dan bent u bij ABC Zonnepanelen aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes, de installatie en al het andere montage materiaal. Ons uitgebreide assortiment biedt voldoende mogelijkheden voor zonnepanelen op uw woning. Bekijk de mogelijkheden en vraag een offerte aan.