overig

Wat zijn de voordelen van een laadpaal thuis of op het werk?

Bent u in het bezit van een elektrische auto en heeft u de ruimte om de auto zelf op te laden? Kies dan voor een eigen laadpaal. We overtuigen u graag door de voordelen op een rijtje te zetten. 

1. Altijd een volle accu

Met een eigen laadpaal rijdt u altijd met een volle accu weg, waardoor de actieradius groter is en u langere afstanden kunt afleggen. 

2. Altijd de mogelijkheid om uw elektrische auto op te laden

Wanneer u zelf een laadpaal heeft of uw werkgever laadpalen voorziet op de parking heeft u altijd de mogelijkheid om uw auto op te laden. U bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadpalen en hoeft dus ook niet te wachten tot u uw auto kunt opladen.

3. Thuisladen is voordeliger

Het opladen van een elektrische auto bij een openbare laadpaal is doorgaans duurder dan thuis laden. Bij het thuis opladen betaal je de kilowattuurprijs aan je eigen energieleverancier. Met zonnepanelen en een eigen laadpaal laadt u uw auto “gratis” op. De tarieven voor openbare laadpalen verschillen sterk en liggen tussen de € 0,20 en € 0,60 per kWh voor normaal opladen. Snelladen is nog duurder.

4. Goedkoper en duurzamer rijden met zonnepanelen en een laadpaal

Wilt u zo duurzaam en goedkoper mogelijk rijden? Kies dan voor zonnepanelen en een eigen laadpaal. Zo wekt u duurzame energie op waarmee u niet alleen uw huishoudelijke apparaten voorziet van stroom, maar ook uw elektrische auto. U rijdt klimaatneutraal en bespaart een hoop stroomkosten.

Onafhankelijk advies

Bij de keuze van zonnepanelen en een laadpaal moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals het type dak, de thuissituatie en het type auto. Heeft u interesse in een laadpaal in combinatie met zonnepanelen? Wij geven u graag vrijblijvend advies!

Deskundige installatie door de ABC installateurs

Een laadpaal kunt u zonder elektrische kennis en kennis van het stroomnet niet plaatsen. Onze installateurs zijn gecertificeerd en getraind en plaatsen een laadpaal binnen 1 dag.