overig

Hoe gaat de installatie van een laadpaal?

Onze deskundige installateurs installeren uw laadpaal (eventueel in combinatie met zonnepanelen) op één dag. Zij zijn getraind door Alfen en Webasto zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en de laadpaal veilig in gebruik genomen kan worden.

Benieuwd hoe de installatie verloopt? Bekijk het stappenplan hieronder.

Stap 1: voorbereiden van de meterkast

De lader wordt op een aparte groep in de meterkast geïnstalleerd. We starten met het aanmaken van deze groep en leggen een elektriciteitskabel aan. De kabel loopt via de kruipruimte of door een gat in de buitenmuur naar de plaats waar de laadpaal komt.

Stap 2: graaf- en boorwerkzaamheden

De elektriciteitskabel die vanuit de meterkast naar de laadpaal loopt werken we weg in de grond. Hiervoor maken we indien nodig de bestrating open en plaatsen de kabel in de grond. Natuurlijk wordt de bestrating weer netjes teruggelegd. Uw oprit wordt achtergelaten zoals we deze aantroffen.

Stap 3: plaatsen van de lader

Indien u voor een laadpaal heeft gekozen graven we een kuil in de grond om de laadpaal stevig te plaatsen. Heeft u een betonnen ondergrond, dan boren wij een gat om de laadpaal te fixeren.

Wanneer de lader aan de muur wordt bevestigd boren we hiervoor gaten in de muur.

Stap 4: testen en activeren van de laadpaal

Zodra de laadpaal geïnstalleerd is testen we met een speciaal kastje of het laadpunt naar behoren functioneert. Vervolgens leggen we u uit hoe de laadpaal werkt.

U dient de lader zelf nog te activeren bij de leverancier. Natuurlijk leggen we uit hoe u dit doet.

Uw laadpaal is klaar voor gebruik!