overig

Werken zonnepanelen bij bewolkt weer

Ja, ook gedurende bewolkte dagen genereren uw zonnepanelen zonne-energie. Het hoeft dus niet altijd zonnig te zijn om energie op te wekken, daglicht is in dit geval ook voldoende. De gemiddelde lichtopbrengst is ruim voldoende om uw woning van energie te kunnen voorzien.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen op een bewolkte dag?

De opbrengst van zonnepanelen op een bewolkte dag is niet veel minder dan de opbrengst op zonnige dagen. Zo is het verschil met de Franse Riviera slechts 1,5 keer groter. Wolken houden een deel van het zonlicht tegen en de rest wordt verspreid. Het verspreide deel komt toch op de panelen terecht wat ervoor zorgt dat er energie wordt opgewekt.

Wanneer is de opbrengst van de zonnepanelen het grootst?

De piek van de opbrengst van zonnepanelen ligt ongeveer tussen maart en oktober. Zonnepanelen werken dus ook op minder warme dagen gedurende de winter en herfst.

Offerte aanvragen

Ook gedurende bewolkt weer zijn zonnepanelen zeer interessant. Heeft u interesse om dit type energie op te gaan wekken? Neem contact op met ABC Zonnepanelen of vraag gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aan. Wij denken graag met u mee voor de best mogelijke oplossing. Daarnaast kunt u bij ons terecht met al uw vragen over zonnepanelen, wij denken graag met u mee.