overig

Brengen zonnepanelen een extra risico met zich mee voor blikseminslag?

Uit onderzoek blijkt dat zonnepanelen geen extra risico met zich mee brengen bij blikseminslag. Met name de omvormer is gevoelig, waardoor deze beschermt wordt door een overspanningsbeveiliging. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw zonnepanelen en onweer.

Een bliksemafleider is niet nodig

De kans dat bliksem direct inslaat op uw woning is in Nederland erg klein. U hoeft om deze reden dan ook geen bliksemafleider te installeren wanneer u kiest voor zonnepanelen van ABC Zonnepanelen.

Overspanningsbeveiliging

U kunt wel overwegen om uw woning en zonnepanelen te beschermen bij blikseminslag in de nabij omgeving. Wanneer dit gebeurd ontstaan er spanningspieken waar uw panelen op zullen reageren. U kunt uw woning beschermen door op alle leidingen waar elektrische stroom het huis binnen kan komen, net zoals op de omvormer, overspanningsbeveiligingen te plaatsen. Deze beveiliging ‘blokkeert’ de spanning zodra het maximaal aantal Volt van het apparaat is bereikt. Bij de meeste apparaten is dit 230 Volt.

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen over de beveiliging van uw zonnepanelen en onweer? Neem vrijblijvend contact op met het team van ABC Zonnepanelen of vraag een offerte aan. Ze helpen u graag verder. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed van dienst zijn en u voorzien van deskundig advies wat betreft uw zonnepanelen, de aanleg en beveiliging hiervan. Hierdoor hoeft u zich bij bliksem niet direct druk te maken over uw zonnepanelen.