overig

Hoeveel CO2 bespaart u met zonnepanelen?

Dankzij het gebruik van zonnepanelen wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Een 1MW Solar Tracker zorgt in Nederland voor een vermindering van CO2 uitstoot van 600.000 kilogram per jaar. Dit is na ongeveer 20 jaar zo’n 20 kiloton.

Groene energie

De energie die opgewekt wordt, wordt ook wel groene energie genoemd. Er zijn namelijk geen fossiele brandstoffen nodig om het op te wekken. De zon is een onuitputtelijke bron van energie, dus dit klopt ook.

CO2 uitstoot verminderen

Wilt u zelf uw CO2 uitstoot verminderen? Dan zijn zonnepanelen iets voor u. Per jaar stoot een gemiddelde auto 2.400 kilogram CO2 uit waarvan een boom ongeveer 1,2 kilogram CO2 per jaar compenseert. Wanneer u een 1MW Solar Tracker installeert, staat dat voor 10 miljoen bomen. Dit komt ongeveer overeen met 80 hectare grond hectare in Europa.

Energetische terugverdientijd

Het is goed om wel rekening te houden met het proces voordat de zonnepanelen op uw woning of bedrijf gemonteerd worden. Wanneer u zonne-energie gaat opwekken, bent u de CO2 uitstoot aan het verminderen door energie op te wekken middels het licht. Maar, bij de productie van zonnepanelen komt wel CO2 vrij. Meer over de energetische terugverdientijd vindt u in onze veel gestelde vragen.

Vraag een offerte aan

Wilt u de uitstoot van CO2 graag verminderen door middel van zonnepanelen? ABC Zonnepanelen helpt u graag verder. Ons ruime aanbod en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat u uiteindelijk de zonnepanelen kiest passend bij uw wensen en eisen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Onze specialisten zitten voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies.