overig

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Veel van onze klanten willen weten hoeveel zonnepanelen ze precies nodig hebben in hun situatie. Hier hebben we niet direct antwoord op. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft is namelijk afhankelijk van een aantal factoren: zoals type dak, stroomverbruik en soort zonnepaneel. Onze adviseurs houden rekening met de volgende factoren wanneer ze jouw adviseren over het aantal panelen:

Stroomverbruik

Uw stroomverbruik bepaald voor een groot deel hoeveel zonnepanelen u nodig hebt. Volgens het Nibud verbruikt een gemiddeld huishouden 2.800 kWh per jaar. Het verbruik is vooral afhankelijk van het aantal personen per huishouden en het gebruik van elektrische apparaten. Zo verbruikt een 1-persoons huishouden gemiddeld 1.830 kWh per jaar en een huishouden van 5 personen 4.350 kWh.

Bij veel energieleveranciers kunt u uw maandelijks verbruik zien. Houdt dit bij de hand als we langskomen.

Elektrisch rijden

Rijd u elektrisch of wilt u dit in de toekomst, geef het dan aan! Afhankelijk van de hoeveelheid kWh die u per oplaadbeurt verbruikt kunnen we een extra paneel adviseren.

Grote dak

Hoe groter het dakoppervlakte hoe meer zonnepanelen er op uw dak kunnen. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt kijken we ook naar de grote van uw dak. Hierbij houden we ook rekening met een dakraam of schoorsteen.

Oriëntatie/ ligging dak

Zonnepanelen wekken het meeste stroom op wanneer ze op een dak liggen gericht op het zuiden en met een hellingshoek van 35 graden. Is uw dak west of oost georiënteerd? Dan wekken uw zonnepanelen ongeveer 20% minder stroom op. Voor daken gelegen op het zuidwesten en zuidoosten gaat het om ongeveer 10% minder stroom.

Vermogen zonnepanelen

Hoe groter het vermogen van een paneel hoe meer stroom het zonnepaneel opwekt. Het maximale vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Hoe duurder het paneel, hoe meer Wattpiek.

Type zonnepaneel

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Zo wekt een monokristallijn paneel meer stroom op dan een polykristallijn zonnepaneel. Kiest u voor monokristallijn panelen, dan wekt u meer stroom op met 1 paneel en heeft u minder zonnepanelen nodig.

Zonnepanelen ABC zonnepanelen

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen u nodig hebt? Neem contact op met ABC Zonnepanelen uit Terneuzen. Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.