overig

Waar bestaat een zonne-energie set uit?

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Silicium is een halfgeleidermateriaal. Dit materiaal geleidt elektriciteit slecht of alleen in bepaalde omstandigheden. Silicium heeft de eigenschap dat als er licht opvalt, elektronen een hogere energie krijgen waardoor er een spanningsverschil ontstaat tussen twee contacten van de zonnecel. Een zonnecel is een elektrische cel die de energie uit licht kan omzetten tot bruikbare elektrische energie. Er zijn twee typen zonnecellen. De bekendste wordt met vele tegelijk gemonteerd in zonnepanelen.

Individuele zonnecellen worden tot PV-modulen aaneengeschakeld, die zonlicht in elektrische spanning omzetten. PV-modulen zijn precies hetzelfde als een zonnepaneel. PV staat voor de Engelse afkorting van Photo Voltaics wat in het Nederlands “licht elektriciteit” betekent. In de volksmond staat dit ook wel bekent als zonnepaneel.

Hoe wordt de opgewekte energie bruikbaar gemaakt?

De gelijkstroom wordt vervolgens met behulp van een omvormer in voor het elektriciteitsnet bruikbare wisselstroom veranderd. De omvormer is een van de belangrijkste onderdelen van de zonnepanelen. Zonder de omvormer kunt u de opgewekte energie namelijk niet gebruiken. Wilt u meer weten over de omvormer? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.  

Vraag een offerte aan

U weet nu waar een zonne-energie set uit bestaat. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand zijn? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij denken graag met u mee en geven u deskundig advies over de mogelijkheden. Stuur een mail naar info@abczonnepanelen.nl.