overig

Wat is de levensduur van zonnepanelen en een omvormer?

Zonnepanelen zijn een grote investering voor de lange termijn. Het is voor veel klanten van ons dan ook belangrijk dat deze investering wordt terugverdiend. Een veelvoorkomende vraag is dan ook wat de levensduur is van zonnepanelen en de omvormer.

Levensduur zonnepanelen

Bij ABC Zonnepanelen bieden wij hoogwaardige zonnepanelen die ontworpen zijn om lang mee te gaan. De gemiddelde levensduur van onze zonnepanelen ligt tussen de 25 en 30 jaar. Tijdens deze periode leveren ze veel rendement, zodat u jarenlang kunt genieten van schone en groene energie.

Garantie

Bij ABC Zonnepanelen bieden wij een uitgebreide garantie op onze zonnepanelen. Wij geven 10 tot 15 jaar garantie op onze zonnepanelen, afhankelijk van het type dat u kiest. Bovendien hebben de meeste panelen ook een vermogensgarantie die tot 25 jaar kan duren. Dit betekent dat we garanderen dat uw zonnepanelen nog steeds een bepaald percentage van het oorspronkelijke vermogen leveren na een bepaald aantal jaren.

Levensduur omvormer zonnepanelen

Een omvormer heeft over het algemeen een kortere levensduur dan zonnepanelen. Bij ABC Zonnepanelen hebben we omvormers van goede merken die ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan. Na verloop van tijd kunnen zonnepanelen minder efficiënt worden. In dat geval is het wellicht nodig om ze te vervangen. Dit zorgt ervoor dat u het maximale rendement uit uw zonnepanelen haalt.

Garantie

Ja, we bieden garantie op onze omvormers. Er is meestal een garantieperiode van 5 tot 10 jaar op omvormers. De duur van de garantie hangt af van het merk en model dat u kiest. Als u een langere garantie wilt, kunnen we u mogelijk opties bieden tegen extra kosten.

Draag bij aan de levensduur van uw zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen bij ABC Zonnepanelen bestelt, weet u zeker dat deze aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dit draagt bij aan de levensduur van de zonnepanelen. U kunt hier zelf ook aan bijdragen door regelmatig de zonnepanelen schoon te maken en de bedrading te controleren. Stof, slecht weer en ongedierte kunnen er voor zorgen dat uw zonnepanelen op korte termijn beschadigd raken en dit op lange termijn gevolgen voor uw zonnepanelen hebben.

Meer vragen?

Wilt u meer weten over hoe u preventief kunt bijdragen aan het bevorderen van de prestatie van uw zonnepanelen en omvormers? Of bent u vooral benieuwd wat de prestatiegarantie is per merk zonnepanelen? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk. Bij ABC Zonnepanelen helpen wij u graag! U kunt ons bereiken via info@abczonnepanelen.nl.