overig

Onderhoud zonnepanelen: Wat is nodig?

Zonnepanelen schoonmaken kan bijdragen aan het optimaliseren van het totale rendement wat u uit uw zonnepanelen kunt halen. Veelgestelde vragen zijn dan ook hoe je zonnepanelen moet schoonmaken en hoe je zonnepanelen kunt reinigen. Onderhoud aan zonnepanelen heeft immers alleen maar voordelen.

Vuilwerende laag op zonnepanelen

De zonnepanelen van ABC Zonnepanelen voldoen altijd aan strenge kwaliteitseisen. Dit draagt bij aan de levensduur van de zonnepanelen. Over de zonnepanelen zit namelijk een vuilwerende laag die ervoor zorgt dat vuil zich niet kan hechten aan de panelen.

Daarnaast worden de zonnepanelen waar mogelijk altijd geplaatst in een schuine hoek. Deze schuine hoek in combinatie met de vuilwerende laag, laat toe dat regen het vuil van de zonnepanelen af spoelt. Op deze manier blijft er weinig vuil en stof achter. Ondanks deze factoren kan het voorkomen dat er in sommige gevallen toch vuil achterblijft, wanneer het bijvoorbeeld lang niet geregend heeft, bij excessieve roetuitstoot van auto’s bij installaties langs snelwegen of bij extreme plakkerige afscheiding van bomen in bosrijke omgevingen.

Zonnepanelen schoonmaken

Stof, slecht weer en ongedierte kunnen ervoor zorgen dat uw zonnepanelen op korte termijn beschadigd raken en dit kan op lange termijn gevolgen hebben voor uw zonnepanelen. Als er dus toch onderhoud aan de zonnepanelen in de vorm van schoonmaak nodig is, dan raden we u aan om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken wanneer u uw zonnepanelen gaat reinigen.

Wat u wel kunt doen is de panelen één keer per jaar schoonmaken met kalkvrij water, zoals bijvoorbeeld osmosewater. Hiernaast kunt u ook de bedrading controleren. Op deze manier draagt u door minimaal onderhoud te plegen maximaal bij aan de levensduur van uw zonnepanelen.

Stel uw vraag aan ABC Zonnepanelen

Wilt u meer weten over hoe u zonnepanelen schoonmaken het beste kunt aanpakken? Of heeft u vragen over het overige onderhoud aan uw zonnepanelen? De helpdesk van ABC Zonnepanelen staat u graag te woord.

Investeren in zonnepanelen is een lange termijn investering en daar helpen wij u graag bij om de juiste keuze voor u te maken. U kunt ons telefonisch bereiken via info@abczonnepanelen.nl.