overig

Zonnepanelen aansluiten meterkast: Heb ik een extra groep nodig?

Als u van plan bent om zonnepanelen aan te sluiten op uw elektrische systeem, is het meestal noodzakelijk om een extra groep aan te leggen in uw meterkast. Het toevoegen van zonnepanelen aan uw woning betekent dat u extra elektriciteit gaat produceren, die vervolgens moet worden geïntegreerd in uw bestaande elektrische installatie.

Zonnepanelen aparte groep

Wanneer u zich afvraagt of u bij het aansluiten van zonnepanelen een aparte groep in de meterkast nodig heeft, is het vooral belangrijk om te weten wat voor type omvormer u wilt aansluiten op uw meterkast. Ieder soort omvormer heeft andere specificaties en daardoor ander vermogen. Hiervoor moet u eerst achterhalen hoeveel Wp (Wattpiek) aan zonnepanelen u wilt gaan plaatsen.

Wanneer u minder dan 5000 Wp aan zonnepanelen wilt plaatsen, kunt u de omvormer altijd zonder problemen aansluiten op uw meterkast. Gaat u meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen plaatsen? Dan moet er een extra groep voor uw zonnepanelen worden aangelegd.

Benieuwd of u een aparte groep nodig heeft

Het is belangrijk om te begrijpen dat de exacte vereisten kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en de plaatselijke elektrische voorschriften. Daarom is het altijd verstandig om contact op te nemen met een professionele elektricien of een erkend installatiebedrijf dat ervaring heeft met zonnepaneelinstallaties. Wij kunnen uw situatie beoordelen, de vereisten bepalen en de benodigde aanpassingen aan uw meterkast uitvoeren.

Wij helpen u graag!

Heeft u na het lezen van de antwoorden op de veelgestelde vragen nog andere vragen voor ons? Neem dan contact op met onze helpdesk. Investeren in zonnepanelen is een lange termijn investering en daar helpen wij u graag bij om de juiste keuze voor u te maken. Vraag online een offerte aan of bestel een doe het zelf pakket met gratis advies. U kunt ons bereiken via info@abczonnepanelen.nl.