overig

Wat is de beste oriëntatie voor zonnepanelen?

De beste oriëntatie voor zonnepanelen? Als u zonnepanelen wilt plaatsen is het belangrijk om te bekijken of u hier een goede plek voor heeft. Om het meeste uit uw zonnepanelen te halen is het belangrijk om een plek te kiezen die optimale omstandigheden biedt,

De ligging van uw dak, uw dakhelling en de plaatsing van uw zonnepanelen hebben allemaal invloed op uw mogelijke rendement.

Ideale hoek zonnepanelen

Wanneer de hellingshoek tussen de 20 en 55 graden ligt en de zonnepanelen tussen Zuid-West en Zuid-Oost zijn gericht, is de opbrengst het grootst. Dit is dan ook de beste oriëntatie voor zonnepanelen.

Andere hellingshoeken en oriëntaties kunnen leiden tot opbrengstverliezen. Hoe verder er wordt afgeweken, hoe groter de verliezen kunnen oplopen. De beste hoek voor zonnepanelen is onder een hellingshoek van 30 graden en gericht op het oosten of westen. Deze oriëntatie voor zonnepanelen brengt zo'n 80% energie op.

Oriëntatie zonnepanelen

De beste oriëntatie voor zonnepanelen is meestal naar het zuiden gericht. Het zuiden biedt over het algemeen de meeste zonuren gedurende de dag, waardoor de zonnepanelen optimaal kunnen profiteren van de zonnestraling. Een zuidelijke oriëntatie maximaliseert de opbrengst van zonnepanelen, omdat ze loodrecht op de zonnestralen staan wanneer de zon op zijn hoogste punt staat.

Waar zonnepanelen plaatsen?

Twijfelt u waar u het beste zonnepanelen kunt plaatsen op uw woning? We kijken graag met u mee en berekenen een verwacht rendement op basis van uw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact op.

Heeft u aan de hand van deze informatie over de oriëntatie van zonnepanelen nog vragen? Neem dan contact op met de helpdesk van ABC Zonnepanelen. Investeren in zonnepanelen is een lange termijn investering  en wij denken graag met u mee om het hoogste rendement te behalen. U kunt ons bereiken via info@abczonnepanelen.nl.