Omvormers zonnepanelen

De omvormer is een noodzakelijk onderdeel binnen het zonnepaneel systeem. De zonnepaneel omvormer zorgt ervoor dat het opgevangen zonlicht van de zonnepanelen wordt omgezet van gelijkstroom naar bruikbare wisselstroom zoals in ieder huishouden.

Wat is een omvormer? 

Een omvormer vormt het hart van iedere zonne-energie installatie. Zonnepanelen produceren gelijkstroom terwijl onze elektrische apparaten werken op wisselstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom die via de meterkast geleverd wordt aan het elektriciteitsnetwerk.  

1-fase en 3-fase omvormers

Het type aansluiting bepaald hoe de stroom wordt verdeeld over de apparaten in en rondom een gebouw. De omvormer stuurt de wisselstroom naar de groepen in de meterkast die vervolgens bepalen hoe de stroom verdeelt wordt. Afhankelijk van de fase-aansluiting in uw pand wordt een 1-fase of 3-fase omvormer geïnstalleerd. Lees hier onze uitleg over het verschil tussen een 1-fase en 3-fase aansluiting en hoe u nagaat welke aansluiting u heeft.  

Geld besparen op uw energierekening
Milieuvriendelijke energie opwekking
Meerwaarde voor uw woning

De beste zonnepanelen bij ABC Zonnepanelen

ABC zonnepanelen is leverancier en partner van de beste merken voor zonnepanelen. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Wij zijn erkend installateur van alle merken die we verkopen.

ABC Zonnepanelen scoort een 4,7 uit 5 op basis van 33 beoordelingen!